Diana Rjabynina, LL.M.

Advocaat

+32 (0) 2 626 14 41
+32 (0) 2 626 14 40
Diana Rjabynina, LL.M.

Diana is gespecialiseerd in internationaal handels-, douane- en fiscaal recht.

De praktijk van Diana richt zich binnen Kocks & Partners vooral op fiscale- en douane(straf)onderzoeken en -procedures, zowel voor de Belgische rechtbanken, als voor het Europees Hof van Justitie.

Daarnaast adviseert Diana cliënten in internationale kwesties op vlak van directe en indirecte belastingen in België, waaronder dubbele belastingproblematiek, vaste inrichtingen, grensoverschrijdende werkactiviteiten, douane- en btw-verplichtingen, met een bijzondere focus op de Belgisch-Duitse economische activiteiten.

Bijkomend heeft Diana een ruime ervaring opgebouwd in internationaal- en Europeesrechtelijke procedurele kwesties zoals forumkeuze-, rechtskeuze- en arbitragebedingen.

Diana is tweetalig (Nederlands en Russisch) en spreekt vloeiend Duits, Engels en Frans. Zij is lid van meerdere internationale organisaties (IBA, AIJA, SGAC), is aangesloten bij verschillende fiscale beroepsverenigingen (WIRAS, ETL, BATL) en is penningmeester van de Deutscher Anwaltverein in Belgien, die Duitse en Duitstalige advocaten in België samenbrengt.

Diana heeft gestudeerd aan de KU Leuven (Master in de Rechten, cum laude; Master in de Fiscaliteit, cum laude), de Universiteit Antwerpen, de ULB en de Universität zu Köln.